За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Капачки за Бъдеще“ кръвоДАРЯВА в 5 града

„Капачки за Бъдеще“ кръвоДАРЯВА в 5 града
Капачки за Бъдеще
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Капачки за Бъдеще“ организират кампания за кръводаряване в 5 града в страната на 14 февруари 2020 г. – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Плевен, Велико Търново. Може да се запишете за кръводаряване в специална форма, създадена от „Капачки за Бъдеще“ тук. Публикуваме съобщението им от тяхната официална Фейсбук страница:

Повечето хора знаят, че да се кръводарява е добре и е важно. Малко хора обаче знаят, че много често кръвта в центровете за кръвопреливане едва достига.

Затова от „Капачки за Бъдеще“ решихме да направим кампания, която да даде гласност на този казус и да стимулира повече хора да кръводаряват .. защото кръвта спасява животи.

Преди седмица обявихме събитие за София на 14.02 – Свети Валентин – и само за седмица се записаха толкова много хора, че капацитетът, който центърът за кръвопреливане може да поеме за един ден, е ПОЧТИ запълнен (останали са някъде под 10 места само).

Междувременно много от вас – доброволците на „Капачки за Бъдеще“ – се свързаха с нас с молба да организираме паралелни събития и в други точки на страната и …

.. УСПЯХМЕ в още ПЕТ (5) града!

> Пловдив – бул. „България“№ 234Б (032 904 401)
> Стара Загора – ул. „Ген.Столетов“ №2 (042/611 415)
> Бургас – бул. „Ст. Стамболов“№73 (056/ 810 565)
> Плевен – бул. „Русе“ № 36 (064/898848)
> Велико Търново – ул. „Ниш“ № 1 (062/626841)

Ако живеете в някой от тези градове, можете да кръводарявате, в добро здраве сте и не приемате лекарства или наркотици и ИСКАТЕ да ПОМОГНЕТЕ:

>> моля направете го като се запишете във формата.

Ако не сте от тези градове, но имате приятели, познати или роднини там – може да им изпратите този пост или директно да ги отбележите в коментар под поста, за да го видят.

И разбира се – винаги можете да помогнете този пост да достигне до повече хора!

Защото ВСЯКА капка кръв е важна!

Защото кръвта, която дарите днес, може да спаси живот още утре!

За написването на статията са използвани следните източници на информация: фейсбук страница „Капачки за Бъдеще“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg