За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Капачки за Бъдеще“ кръвоДАРЯВА в 5 града

„Капачки за Бъдеще“ кръвоДАРЯВА в 5 града
Капачки за Бъдеще
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Капачки за Бъдеще“ организират кампания за кръводаряване в 5 града в страната на 14 февруари 2020 г. – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Плевен, Велико Търново. Може да се запишете за кръводаряване в специална форма, създадена от „Капачки за Бъдеще“ тук. Публикуваме съобщението им от тяхната официална Фейсбук страница:

Повечето хора знаят, че да се кръводарява е добре и е важно. Малко хора обаче знаят, че много често кръвта в центровете за кръвопреливане едва достига.

Затова от „Капачки за Бъдеще“ решихме да направим кампания, която да даде гласност на този казус и да стимулира повече хора да кръводаряват .. защото кръвта спасява животи.

Преди седмица обявихме събитие за София на 14.02 – Свети Валентин – и само за седмица се записаха толкова много хора, че капацитетът, който центърът за кръвопреливане може да поеме за един ден, е ПОЧТИ запълнен (останали са някъде под 10 места само).

Междувременно много от вас – доброволците на „Капачки за Бъдеще“ – се свързаха с нас с молба да организираме паралелни събития и в други точки на страната и …

.. УСПЯХМЕ в още ПЕТ (5) града!

> Пловдив – бул. „България“№ 234Б (032 904 401)
> Стара Загора – ул. „Ген.Столетов“ №2 (042/611 415)
> Бургас – бул. „Ст. Стамболов“№73 (056/ 810 565)
> Плевен – бул. „Русе“ № 36 (064/898848)
> Велико Търново – ул. „Ниш“ № 1 (062/626841)

Ако живеете в някой от тези градове, можете да кръводарявате, в добро здраве сте и не приемате лекарства или наркотици и ИСКАТЕ да ПОМОГНЕТЕ:

>> моля направете го като се запишете във формата.

Ако не сте от тези градове, но имате приятели, познати или роднини там – може да им изпратите този пост или директно да ги отбележите в коментар под поста, за да го видят.

И разбира се – винаги можете да помогнете този пост да достигне до повече хора!

Защото ВСЯКА капка кръв е важна!

Защото кръвта, която дарите днес, може да спаси живот още утре!

За написването на статията са използвани следните източници на информация: фейсбук страница „Капачки за Бъдеще“.

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg