За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Капачки за Бъдеще“ организира кръводаряване в София съвместно с НЦТХ

„Капачки за Бъдеще“ организира кръводаряване в София съвместно с НЦТХ
"Капачки за Бъдеще" организира кръводаряване в София
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Капачки за Бъдеще“ споделиха в своята Фейсбук страница призив за кръводаряване. Акцията е съвместно с Националния център за трансфузионна хематология и ще бъде в София на 19 май 2020 г. За да се запишете, от „Капачки за Бъдеще“ приканват да коментарите публикацията им във Фейсбук. Ето и призивът:

Доброволци, от НЦТХ ни се обадиха и ни споделиха, че с отпадане на извънредното положение РЯЗКО е скочила НУЖДАТА от кръв.

Та, решихме да помогнем и заедно с лекарите там направихме организация за 19.05.2020 г.

Не знам, дали си давате сметка, но от кръвопреливане ПОСТОЯННО имат нужда много хора!

> спешни случи и злополуки
> хората с кръвни болести
> планови операции

И наличната кръв в кръвните банки понякога едва стига.

Така че, ако сте в добро здраве, не приемате медикаменти и нямате противопоказания (ниско тегло, ниско кръвно, съпътстващи заболявания и т.н.), моля пишете в коментарите, за да ви дадем информация как да се запишете и какви изисквания за безопасност да спазвате!

Това събитие е само за София, понеже тук е най-голямата банка за кръв и има най-голяма нужда, но ако не сте от София – пак пишете в коментарите, за да ви насочим къде може да дарите във вашия град!

Ако не можете да дарите поради здравословни причини или липса на време – може да помогнете като разпространите поста до повече хора и/или отбележите ваши приятели, които знаете, че може да се включат!

Благодарим ви, че помагате! Хората сме хора, защото си помагаме! А всички знаем, че ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg