За контакт
info@dobrite.bg


Back

„Капачки за Бъдеще“ търси болници, които се нуждаят от маски и защитни облекла

„Капачки за Бъдеще“ търси болници, които се нуждаят от маски и защитни облекла
"Капачки за Бъдеще"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Националната инициатива „Капачки за Бъдеще“ обяви, че може да съдейства с дарение на маски и защитни облекла за болниците у нас. Те ще бъдат доставени от Китай чрез транспортната фирма QuickCargo, която се грижи за превозването на капачките на инициативата. „Капачки за Бъдеще“ отправят апел към болниците да попълнят специален формуляр, в който да уточнят от какви количества маски и защитни облекла имат нужда. Линкът към формуляра е следният: ttp://bit.ly/dtmed

„Капачки за Бъдеще“ с кампания за медицински маски и защитни облекла

Ето и цялото послание, което от „Капачки за Бъдеще“ публикуваха в своята Фейсбук страница:

Доброволци, имаме добри и лоши новини!

Първо, ако следите ситуацията с COVID-19 / Корона вирус – със сигурност сте чули поне веднъж, че има сериозен НЕДОСТИГ на:

> маски
> ръкавици
> защитни облекла
> защитни очила
> защитни костюми

За българските лекари и медицински сестри, които работят в интензивните и инфекциозните отделения

Да, няма достатъчно защита за медицинските лица, които работят с най-опасните за здравето им случи и които се предполага да се грижат за нас, като се разболеем.

Нали всички си даваме сметка, че лекарите и сестрите няма как да се грижат нито за нас, нито за когото и да било в нужда, ако и те самите се разболеят?

Това беше лошата новина.

Добрата новина е, че нашите приятели от QuickCargo, които ни помогнаха страшно много, като подсигуриха всичките онези ОГРОМНИ камиони, които извозиха десетките тонове капачки от последната кампания, могат да помогнат и сега.

Добрите хора помогнаха на Китай с хуманитарен транспорт преди няколко месеца и сега са се свързали с китайската държава и са помолили да ни помогне със защитни маски и облекла, за да са защитени и нашите лекари.

Китайците са казали, че ще помогнат. Само трябва да им пратим от какво имат нужда и какви бройки, за да помогнат с каквото могат.

За да помогнете, моля:

Ако сте МЕДИЦИНСКО лице – попълнете във ФОРМАТА по-долу от какви защитни материали има нужда Вашата болница, или я изпратете (и тази публикация) на лице от Вашата болница, което може предостави тази информация.

>> форма:
>> http://bit.ly/dtmed

Ако НЕ сте медицинско лице – моля, отбележете в коментар свои близки или познати, които са медицински лице, за да можем да помогнем и на тяхната болница.

Независимо дали сте медицинско лице или не – моля, споделете този пост, за да достигне до повече хора, оттам до повече медицински лица и така да можем да заявим повече лични предпазни средства от Китай и да ПОМОГНЕМ на ПОВЕЧЕ болници.

Да помогнем на повече лекари!

Вярваме, че ще можем да успеем да съберем много информация за много болници и да им помогнем.

ЗАЕДНО!

Защото

ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!

>> линк към формата
>> http://bit.ly/dtmed

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg