За контакт
info@dobrite.bg


Back

СофтУни стартира безплатни обучения за хората, останали без работа

СофтУни стартира безплатни обучения за хората, останали без работа
СофтУни с безплатни обучения за хората, останали без работа
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Софтуерният университет стартира безплатни обучения в помощ на хората, останали без работа в резултат от извънредното положение в страната.

„В СофтУни вярваме, че всеки човек трябва да има възможността да се учи и развива, да гради нови умения и да си проправя път към професионалната насока, към която има желание да поеме. Затова и днес оставаме солидарни и подаваме ръка на всички, чиято кариера е пострадала, вследствие от световната криза“ – споделят от университета.

Как да се включите в обученията, ако сте безработни?

От СофтУни са разработили специална обучителна пътека. Включилите се в нея стартират с безплатния курс „Компютърна грамотност„, по време на който ще придобият ключови знания за основните хардуерни и софтуерни компоненти, безопасна работа с интернет, социални мрежи и имейл, ще опознаят операционната система Windows и др. След като успешно преминат този основополагащ курс, участниците ще могат продължат своето обучение в някой от подготвителните курсове от професионалните програми на СофтУни по програмиранедигитален маркетинг и дизайн, криейтив и визуализация.

СофтУни ще даде възможност на голяма част от успешно представилите се курсисти по време на подготвителните курсове, да продължат обучението си безплатно в избрана от тях професионална програма, получавайки възможността да придобият нова професионална квалификация и да стартират перспективна работа в дигиталната и IT сфера. За целта ще трябва да докажат статуса си на безработни чрез служебна бележка за удостоверяване на регистрация на търсещо работа лице, официален документ, издаден от Бюрото по труда. След като състоянието е потвърдено, участниците ще имат възможност да продължат в някоя от програмите на СофтУни без финансов ангажимент.

Обучението започва на 19 май, но може да се включите още днес от тук: „Компютърна грамотност„.

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg