За контакт
info@dobrite.bg


Back

#ГеймингЗаДобро: Геймъри дариха над 4400 лв. на социалните центрове в Ловеч

#ГеймингЗаДобро: Геймъри дариха над 4400 лв. на социалните центрове в Ловеч
Геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в Ловеч. Снимка: Община Ловеч
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в Ловеч. Те играха 17 часа компютърни игри благотворително.  

Идеята е на Константин Кънев от София. Икономист е по образование, от дете в свободното си време обича да играе компютърни игри. Към Ловеч го насочва негов приятел, Константин се свързва с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която откликва на идеята. Благотворителната кампания чрез стрийминг на игри се провежда от групата за трета поредна година.

Константин и неговите приятели лично са предоставили дарението в центровете в Ловеч. По предложение на управителите на социалните услуги сумата е изразходвана за закупуване на телевизори (3 бр.),  перални (2 бр.), мултифункционални устройства (2 бр.), съдомиялна машина, прахосмукачка, спално бельо, спортни обувки и екипи за децата, игри и лакомства.

Закупените вещи и техника са предоставени на децата и младежите от центровете за настаняване от семеен тип в Ловеч: Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Здравец“, Център за настаняване от  семеен тип за деца без увреждания „Лале“, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“ и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“.

Константин Кънев разказва за инициативата си:

„Смятам, че човек трябва да бъде добър и да прави добро всеки ден. Не е задължително да се дава публичност, но е хубаво от време на време да се дава пример. Понякога е необходимо изключително малко усилие, за да направиш някой щастлив. Ние застъпваме каузата, че компютърните игри, играни в допустими като количество часове, могат да допринасят за правене на добро. За това и слагаме хаштага #ГеймингЗаДобро, за да накараме и други хора в света на компютърните игри да направят подобни кампании, тъй като има ли желание има и начин. „

За написването на статията са използвани следните източници на информация: Община Ловеч

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg