Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

#ГеймингЗаДобро: Геймъри дариха над 4400 лв. на социалните центрове в Ловеч

#ГеймингЗаДобро: Геймъри дариха над 4400 лв. на социалните центрове в Ловеч
Геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в Ловеч. Снимка: Община Ловеч
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Геймъри дариха над 4400 лв. за нуждите на социалните центрове в Ловеч. Те играха 17 часа компютърни игри благотворително.  

Идеята е на Константин Кънев от София. Икономист е по образование, от дете в свободното си време обича да играе компютърни игри. Към Ловеч го насочва негов приятел, Константин се свързва с кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, която откликва на идеята. Благотворителната кампания чрез стрийминг на игри се провежда от групата за трета поредна година.

Константин и неговите приятели лично са предоставили дарението в центровете в Ловеч. По предложение на управителите на социалните услуги сумата е изразходвана за закупуване на телевизори (3 бр.),  перални (2 бр.), мултифункционални устройства (2 бр.), съдомиялна машина, прахосмукачка, спално бельо, спортни обувки и екипи за децата, игри и лакомства.

Закупените вещи и техника са предоставени на децата и младежите от центровете за настаняване от семеен тип в Ловеч: Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания „Здравец“, Център за настаняване от  семеен тип за деца без увреждания „Лале“, Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Надежда“ и Център за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Любов“.

Константин Кънев разказва за инициативата си:

„Смятам, че човек трябва да бъде добър и да прави добро всеки ден. Не е задължително да се дава публичност, но е хубаво от време на време да се дава пример. Понякога е необходимо изключително малко усилие, за да направиш някой щастлив. Ние застъпваме каузата, че компютърните игри, играни в допустими като количество часове, могат да допринасят за правене на добро. За това и слагаме хаштага #ГеймингЗаДобро, за да накараме и други хора в света на компютърните игри да направят подобни кампании, тъй като има ли желание има и начин. „

За написването на статията са използвани следните източници на информация: Община Ловеч

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg