За контакт
info@dobrite.bg


Back

Доброволци доставят топъл обяд на нуждаещи се в София, дарен от „Фантастико“

Доброволци доставят топъл обяд на нуждаещи се в София, дарен от „Фантастико“
Снимката е илюстративна. Pixabay
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Столична община и търговска верига „Фантастико“ предоставят топъл обяд на хора в крайна нужда в София. Търговската верига е поела ангажимента да дарява топъл обяд до края на извънредното положение за домакинства в нужда и хора без доходи и подслон, които са настанени в кризисните центрове на Столичната община.        

Храната ще бъде доставяна до нуждаещите се от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и от доброволци. Ангажиментът на компанията е да подсигурява обяд на около 140 души 7 дни в седмицата до края на извънредното положение. Хората, до които ще стига помощта, ще се определят от Столична община.  

„Благодаря много на „Фантастико“, които предложиха безплатно 140 порции на ден и се включиха на първо място в подкрепата на хората в кризисния център. Знаете, че Столична община остави да работи Кризисния център, за да може бездомните хора да бъдат на чисто място, да получават храна, защото те са една рискова група и за да не се притесняват, разбира се, останалите хора. Отделно от това, с помощта на районните кметове имаме списък от хора социално-слаби, затруднени възрастни хора, избрани по критериите на социалната кухня и останалите порции ще бъдат доставяни по домовете на тези хора, благодарение на доброволците от Фондация „Адра“, които днес се включват в нашата програма“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изпълнителният директор на търговска верига „Фантастико“ заяви: „Успяхме да организираме тази инициатива за по-малко от 48 часа. Пред нас не е стоял въпросът дали, а как да помогнем“.

Източник на информацията: „Фантастико“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

„А1“ и „Фантастико“ дариха над 420 000 лв. на УМБАЛ „Александровска“ за апарати

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общност за доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е „Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света“. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg