Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

Доброволци доставят топъл обяд на нуждаещи се в София, дарен от „Фантастико“

Доброволци доставят топъл обяд на нуждаещи се в София, дарен от „Фантастико“
Снимката е илюстративна. Pixabay
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Столична община и търговска верига „Фантастико“ предоставят топъл обяд на хора в крайна нужда в София. Търговската верига е поела ангажимента да дарява топъл обяд до края на извънредното положение за домакинства в нужда и хора без доходи и подслон, които са настанени в кризисните центрове на Столичната община.        

Храната ще бъде доставяна до нуждаещите се от служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ и от доброволци. Ангажиментът на компанията е да подсигурява обяд на около 140 души 7 дни в седмицата до края на извънредното положение. Хората, до които ще стига помощта, ще се определят от Столична община.  

„Благодаря много на „Фантастико“, които предложиха безплатно 140 порции на ден и се включиха на първо място в подкрепата на хората в кризисния център. Знаете, че Столична община остави да работи Кризисния център, за да може бездомните хора да бъдат на чисто място, да получават храна, защото те са една рискова група и за да не се притесняват, разбира се, останалите хора. Отделно от това, с помощта на районните кметове имаме списък от хора социално-слаби, затруднени възрастни хора, избрани по критериите на социалната кухня и останалите порции ще бъдат доставяни по домовете на тези хора, благодарение на доброволците от Фондация „Адра“, които днес се включват в нашата програма“, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Изпълнителният директор на търговска верига „Фантастико“ заяви: „Успяхме да организираме тази инициатива за по-малко от 48 часа. Пред нас не е стоял въпросът дали, а как да помогнем“.

Източник на информацията: „Фантастико“

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

„А1“ и „Фантастико“ дариха над 420 000 лв. на УМБАЛ „Александровска“ за апарати

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg