За контакт
info@dobrite.bg


Back

„А1“ и „Фантастико“ дариха над 420 000 лв. на УМБАЛ „Александровска“ за апарати

„А1“ и „Фантастико“ дариха над 420 000 лв. на УМБАЛ „Александровска“ за апарати
Александровска болница в София. Снимка: Александровска болница
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Мобилният оператор „А1“ и търговската верига „Фантастико“ дариха средства на стойност над 420 000 лв. за закупуване на дихателни апарати за университетската болница „Александровска“ в София, необходими за лечението на болни от COVID-19.

Стойността на дарението на „А1“ надвишава 220 000 лева, а с тях ще се закупят пет дихателни апарата, които ще останат собственост на здравното заведение след края на пандемията от коронавирус и ще се използват за лечението на пациенти с респираторни и други заболявания, съобщават от мобилния оператор. Очаква се новото оборудване да пристигне в лечебното заведение в рамките на три седмици.

Търговската верига „Фантастико“ е направила дарение от 200 000 лв. От търговска верига „Фантастико“ заявяват в съобщение на сайта си, че финансовата подкрепа се прави с цел повече пациенти да получат адекватно лечение и няма поет ангажимент за приоритетно използване на дихателните апарати в полза на частната компания.

Източници на информация: фирмени сайтове на „А1“ и „Фантастико“.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

А1 с кампания за дигитална солидарност към хората да ограничат социалните си контакти

Александровска болница търси доброволци-студенти по медицина за борба с коронавируса

Станете част от кампанията на „Добрите българи“ #ДобротоЩеПобеди. Призоваваме държавата, бизнеса, гражданите да бъдат солидарни в полза на обществото и на всеки, който е уязвим в извънредната ситуация с епидемията от коронавирус COVID-19. В подкрепа може да си сложите нашата рамка на профилната си снимка във Фейсбук от ТУК. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg