Get In Touch
541 Melville Ave, Palo Alto, CA 94301,
ask@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.705.5448
Work Inquiries
work@ohio.clbthemes.com
Ph: +1.831.306.6725
Back

„Добрите българи“ – първата българска общност за Доброто от 2013 г. (ЛЕТОПИС)

„Добрите българи“ – първата българска общност за Доброто от 2013 г. (ЛЕТОПИС)
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. като Фейсбук страница, а символично на празника Игнажден 20 декември през 2019 г. започна и дългопланираният уебсайт dobrite.bg. Какво се случи през годините ще разкажем в тази хронологична статия:

9 март 2013 г.

Създадена е Facebook страницата „Добрите българи“. Под това име тя съществува от самото начало и никога не го променя. В първия ден „Добрите българи“ разказват 13 истории, най-вече на обикновени хора, които за извършили добро дело. Двама от тях имат тогава по-голяма публичност – отец Иван от Нови хан и дядо Добри. Още в самото начало стотици харесват и споделят публикациите на „Добрите българи“.

Анонс на „Добрите българи“ в първия ден от създаването на Facebook страницата, 9 март 2013 г.

25 март 2013 г.

Кои са Добрите българи – този отговор откриваме в анонса от 25 март 2013 г. Може би най-истинската дефиниция, която определя мисията на общността ни и до днес – Добрите българи са нашите герои, които с добротата или с успехите си са направили нещо повече за своята общност, за своя град, за своята страна!

Анонс във Facebook страницата „Добрите българи“, 25 март 2013 г.

14 април 2013 г.

Освен герои Добрите българи са обикновени хора, които обаче са направили добро – още една от най-ранните идеи на общността, която е актуална и до днес: „Вярваме, че Добрите българи съществуват. Те живеят с нас, работят с нас, те са обикновени хора като нас. Това, което ги отличава от другите е, че са направили добро, че са постигнали нещо.“

21 юни 2014 г.

Появява се втора редакция на логото на „Добрите българи“, която е версия на първоначалното лого от 2013 г. – сърце в цветовете на българското знаме бяло, зелено и червено, с вграден в него националния герб, и надпис „Добрите българи“ с букви, също оцветени последователно в цветовете на българското знаме.

Версия на логото на „Добрите българи“ от 21 юни 2014 г.

13 март 2015 г.

„Добрите примери трябва да се споделят! За да станат правило, а не да са изключение“

2 април 2018 г.

Създава се Facebook групата „Добрите българи“: „Присъединете се към новата ни група Добрите българи и разкажете в нея кои са вашите съвременни народни будители, вашите герои днес? Кои са хората, които правят добри и достойни неща за своята общност, за своя квартал, за своя град? Нека цяла България знае и се гордее с обикновените хора, които правят необикновени добрини днес! СПОДЕЛЕТЕ ДОБРОТО!“


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg