За контакт
info@dobrite.bg


Back

Ако видите баба или дядо навън, купете им стоката, те са най-уязвими сега

Ако видите баба или дядо навън, купете им стоката, те са най-уязвими сега
Възрастен продавач в Пловдив, 14 март 2020. Снимка: Коко Стоянов, "Забелязано в Пловдив"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази история беше споделена в групата „Забелязано в Пловдив“ от Коко Стоянов на 14 март 2020 г. „Добрите българи“ публикуват снимката и текста му:

„Този дядо днес чакаше на главната да си продаде цветята. Снимах го и отидох да му купя всички цвята. Човека ми благодари, взе си чантата и се прибра. Най-вероятно чакаше да събере пари, за да си купи хляб.

Най-уязвимите не трябва да са навън точно в този момент, затова ако видите такива хора, купете им стоката, нека се приберат. Повярвайте – сумата, която ще похарчите, не е повече от кутия цигари, но пък ще направите нещо добро.“ #peopleofplovdiv

Възрастен продавач в Пловдив, 14 март 2020. Снимка: Коко Стоянов, „Забелязано в Пловдив“

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата "Добрите българи" във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

 

„Добрите българи“ е първата българска общност за Доброто, която стартира на 9 март 2013 г. Мотото ни е "Бъди ДОБРОТО, което искаш да видиш в света". Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни. Споделяйте истории за доброто или търсете помощ, съмишленици и доброволци в нашата група Задруга на Добрите българи.

Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg