За контакт
info@dobrite.bg


Back

Ако видите баба или дядо навън, купете им стоката, те са най-уязвими сега

Ако видите баба или дядо навън, купете им стоката, те са най-уязвими сега
Възрастен продавач в Пловдив, 14 март 2020. Снимка: Коко Стоянов, "Забелязано в Пловдив"
Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:

Тази история беше споделена в групата „Забелязано в Пловдив“ от Коко Стоянов на 14 март 2020 г. „Добрите българи“ публикуват снимката и текста му:

„Този дядо днес чакаше на главната да си продаде цветята. Снимах го и отидох да му купя всички цвята. Човека ми благодари, взе си чантата и се прибра. Най-вероятно чакаше да събере пари, за да си купи хляб.

Най-уязвимите не трябва да са навън точно в този момент, затова ако видите такива хора, купете им стоката, нека се приберат. Повярвайте – сумата, която ще похарчите, не е повече от кутия цигари, но пък ще направите нещо добро.“ #peopleofplovdiv

Възрастен продавач в Пловдив, 14 март 2020. Снимка: Коко Стоянов, „Забелязано в Пловдив“

Ако подкрепяте дейността ни, харесайте и страницата „Добрите българи“ във Фейсбук. Да разпространим Доброто:

„Добрите българи“ е общностна медия за доброто, която стартира като страница във Фейсбук на 9 март 2013 г. Ние разказваме за обикновените хора, които вършат всекидневно добро. Ако познавате и вие такива, разкажете ни за тях на info@dobrite.bg или във Фейсбук страницата ни. „Добрите българи“ следва модела на споделеното доброволно създаване. Пишете ни, ако искате да станете част от екипа ни или да подпомогнете каузата ни.


Ако Ви е харесала статията, споделете в социалните мрежи:
Момчил Цонев
Момчил Цонев
https://dobrite.bg